Българска действителност

ноември/декември 2013 година


-1-


Заглавие в медия: ДПС защитава партийните субсидии, за да ”не се върнат обръчите от фирми”.
Ха! Та нали именно Доган, почетният председател на ДПС, преди години каза, че "в цял свят партиите се издържат от обръчи от фирми" и това е нещо нормално!


-2-


"Възхищавам се за това, че украинската опозиция намери общ език", каза Бойко Борисов днес. Аз бих добавил, че ми е жал за България, щом нашата опозиция не може да намери общ език!

-3-


Не само 90% от медиите и в частност 90 % от вестниците са собственост на Пеевски. Негови са дори и бутките за продажба на вестници. Притежава също и редица издателства! Въпрос: Защо в бутките за вестници не издават касов бон?

-4-


Заглавие от трети декември: "ГЕРБ стана на седем години". На 3 декември 2006 година по инициатива на тогавашния кмет на София Бойко Борисов е основана партия ГЕРБ. Каквото и да си говорим, ГЕРБ е най-голямата обединена група от европейско мислещи българи. Честит празник на всички европейски българи!

-5-


Партийната субсидия щяла да се намали с 1.20 лв. Абсурдно! Кога най-сетне българските партии ще спрат да се издържат от държавни субсидии, кога ще започнат да се издържат от членски вноски и дарения, както е в цивилизования свят? Имам основания да вярвам, че това ще се случи до края на десетилетието.

-6-


От руски сайт научаваме, че продават бургаската корабостроителница! Нито една българска медия не споменава това! Ето я, уважаеми, крайната проява на медийния монополизъм. От тук насетне можем да говорим категорично за неща като медиен монопол, цензура и липса на свобода на словото!

-7-


Две заглавия, показващи намеренията на правителството: "Министерството на финансите иска митническите служители да не подават декларация за имотното си състояние" и "Властта предлага рязко да се намалят глобите за контрабанда на цигари". Да! Това са истински заглавия и истински намерения! Едва ли има по-категорично доказателство, че правителството на тройната коалиция - БСП, ДПС и Атака - представлява сбирщина на мутри! И още едно заглавие-доказателство: "Данъкът върху хазарта пада тройно"...

-8-


Преди няколко дни в медиите се появи новината "Събориха паметника на Ленин в Киев". Появиха се коментари като "Бързичко се случват нещата там" и "Това дето украинците го събориха за една вечер, ние упорито го боядисваме". Няколко часа по-късно медиите съобщават, че, цитирам, "новината за разрушения паметник на Ленин в Киев се оказа преждевременна. Атакуваният паметник е удържал щурма и не рухнал, а разпространената снимка е от друг паметник." Ах, как биха се радвали всички мои съвременници, ако наистина бе съборен паметника на Ленина! Наистина бихме се радвали! Бихме се гордели с това! Защото колкото по-ярко горят мостовете зад гърба ни, толкова по светъл е пътят пред нас!

-9-


"Производители искат плавно поскъпване на хляба", четем във вестниците. Какво означава "производителите искат" и защо нито една медия не публикува нищо за потребителите? Защо не попитат какво искат потребителите? Та нали именно заради тях се произвежда този хляб! Нали, някои конспиратори, казват, че сме "потребителско общество"... Гледайки заглавията, мисля, че сме не потребителско, а производителско общество. Избягвам да обобщавам, но тук няма как: Българинът си обича хляба. Ей сега вече ще падне правителството...

-10-


Някакви професори се бяха напили в някакъв университет, а някакви студенти взели, че ги заснели и разпространили видеото с пиянството. Тук не е важно защо професорите са се напили, вероятно са имали някакъв повод. По-важното е защо студентите са решили да ги снимат и да ги компрометират. Веднага ще ви кажа! За да се види, че това не са обикновени професори - това са професори-пияници! За да се види в какво морално дъно лежи съвремието ни! Изсипаха се безчет мнения и статии в защита на професорите-алкохолици, обясняваше се, че няма нищо лошо в това да се пие! И то от иначе грамотни хора, умни, учени, авторитетни и т.н., но онова, което ги обединяваше, беше криворазбраният морал! Та ако още утре същите тези професори започнат да се дрогират, тогава пак ли ще се изсипе цялата защитна помия - тип "Няма лошо, не са единствените"?
А колкото до заснемането и разпространяването на видеото от страна на студентите, мога да кажа следното: Компроматите не са нещо хубаво, трябва да бъдат избягвани, но не на всяка цена - понякога се налага използването им. Те забавят общественото развитие в дългосрочен план.

Коментари

Популярни публикации от блога

Глаголи от свършен и несвършен вид - раличаване

Каква е поуката от Смирненската стълба