Тенденциозни записки 3

Преди няколко дни господин Ахмед Доган стана на 60 години. Да е жив и здрав. На рождения си ден, г-н Доган казал горе-долу следното нещо: "...разбрах, че има граници, които не трябва да се преминават. Най-общо казано – не прави на другите това, което не искаш да ти направят на теб". Две интересни неща съпровождат тази новина. На първо място - стана ясно, че лидерът на БСП Сергей Станишев е подранил с час и половина за рождения ден на Доган. На второ място - господин Лютви Местан е изрекъл пред рожденника и около стотината гости пламенна и възторжена реч, чието послание било следното (по публикации в медиите):  „Някои смятат, че всички ние сме в сянката на Доган. Но това не е вярно, защото хората, които светят със собствена светлина, не хвърлят сянка“. Ето, господин Доган най-сетне бе наречен Слънце; той е човекът-слънце.
---
В едно от изданията за масова манипулация на българската нация - "Телеграф" - пише, че храните са поевтинели със 7 %. По една от телевизиите (БТВ) правят преглед на печата; разгледани бяха три вестника, един от които бе споменатият вече, а другите два бяха от същата категория - категорията Парцал. Трите вестника настойчиво "уведомяват" колко много са поевтинели храните, колко хубаво е да се живее в България и как доброто националсоциалистическо правителство(1) не позволило повишаване на цената на тока. Всичко това е обстойно обсъдено от водещите. Дискусията се насочва към темата за цената и качеството на зрелия фасул. Включват зрителски обаждания. И няма да повярвате - обажда се зрител и им говори за американските злини, причинени в миналия век. Всичко това е реалност, а не измислица. Случи се в изминалата седмица.
-
"Вервай ми, аз съм журналис" - Явор Дачков
-
Както и да е. Наложи ми се да изляза от вкъщи и да отида в другия край на Велико Търново, за да свърша една работа. Не бях излизал два дни и като излязох - гледам - половината град е преасфалтиран. Браво, Кмете! (Кмет на града е господин Даниел Панов)
-
Улични музиканти свирят "Моя страна, моя България" (В.Т-во)
-
Ако се чудите каква е политическата ориентация на мустаката жена - не се чудете! Тя е социалистка!
-
Великотърновският университет е заприличал на клуб на русофилите. Прожектират се руски филми, водят се дискусии за методиката на преподаването на руски език... На всеки етаж има поне по една руска курва.
-
България е циганчето, което иска пари за баничка от ЕС , а когато ги получи, си купува цигари.
-
Професор Драганов, по-известен като професорът-пияница от Софийския университет отново бе хванат пиян. Този път не в университета, а седнал зад волана . По думите на професора шофирането му е било след 100 грама водка с таратор. Въпреки, че показателите на дрегера сочат 2,5 промила... "Тараторът, казва професорът, без водка не е таратор"
-
На 27 март бившият премиер Бойко Борисов бе поканен на откриване на физкултурен салон в едно благоевградско училище. На събитието присъстваха кмета, даскала и попа, както и местни учители, родители и ученици.
Няколко дни по-късно един родител се оплаква в Агенцията за закрила на детето заради тези думи, произнесени от генерал Борисов:
"Като ви гледам, вие ще връщате парите и кредитите с лихвите на Орешарски, точно вашето поколение. И като си отидете, ще кажете на бабите и дядовците си, че това, което ги лъжат за Великден, за Коледа - че ще им дадат по някой лев, вие ще ги платите с лихвите."
Засега името на родителя, оплакал се от политическа агитация е в тайна. Но казаното от Борисов е неоспорим факт - кредитите, в размер на милиарди левове, ще бъдат плащани именно от следващите поколения

_______________________

1) Националсоциалистическо правителство - такова е, защото една от партиите в управляващата коалиция е националистическа,а друга - социалистическа.

Коментари

  1. Нормалните западни европейчета нямат нищо да плащат, нали? Колко повече от нашите деца имат те да плащат.. Българите са започнали да си харесват мизерията. С рестрикции, млади господине, в ЕС... много ще напреднем,,, както досега като нямаме кой знае какъв дълг, в сравнение с любимите ви западни страни. Тук не може да стане като там, никога 1. заради циганизацията 2. заради това, че и българи и цигани мразят да играят по правилата и не могат да спят, ако днес не чувстват (защото реално всеки ден всеки от нас е прекаран от някъде, неизбежно е, освен за енергийно независимите или за живеещите в пещери и колиби), че са прекарали и изиграли някого, или поне "държавата"

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от блога

Глаголи от свършен и несвършен вид - раличаване

Каква е поуката от Смирненската стълба