Нов сборник с текстове от български автори излезе по книжарниците

       Новият сборник със стихове от български автори излезе на книжния пазар у нас на 7 февруари. Книгата съдържа знакови текстове, превърнати в музикални хитове и звучали десетки години у нас. Сборникът носи заглавието „Кажи, че ме обичаш”. В него всеки ще намери своето любовно стихотворение, което помни с гласа на някой от незабравимите ни изпълнители. Диапазонът е твърде голям – от песента "Неразделни" по стихове на Пенчо Славейков до "Луната спи" на Дони и Нети. 
      Златни стихове в музика
Златни стихове в музика      Да пишеш и пееш за любов е несравнимо душевно състояние. Както казва един от авторите, включени в сборника, такива хора са любимци на съдбата и най-големи щастливци. Изживяли са Любовта с главно Л, изразили са емоциите си в стихове, успели са да въодушевят други хора и да съпреживеят и чуждата любов чрез музиката, създадена по техните стихове.
      Автор на графичния дизайн, илюстрациите и корицата е художничката Рада Якова.
      Излизането или по-точно издаването на подобни сборници не е често явление в страната ни, но е широко разпространено на запад. Българският читател със сигурност ще приветства добродушно всички прояви от подобен ранг.

Тази статия се позовава на dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от блога

Глаголи от свършен и несвършен вид - раличаване

Каква е поуката от Смирненската стълба