Избрани цитати от Бойко Борисов

Тази статия има за цел да представи цитати от Бойко Борисов. Тези дни се разрових из нета и събрах някои доста интересни премиерски думи. Голяма част от тях могат да бъдат правилно разбрани само ако са в контекста, на който принадлежат. Ето как изглеждат думите на Премиера, когато са извадени от контекста:



"Другите държави като гледах, във Франция – снежната покривка, те дори снежен човек не могат да си направят".
Коментар на премиера в ефира на БНТ, сравнявайки снежната обстановка у нас и Европа.



"Не ме интересува какво мислят мъжете на моите министърки. Мъжът на Лили Павлова (министър на регионалното развитие - бел. ред) сигурно би ме пребил с камъни. Тя не се прибира, тя е като снегорин. През половин час ми обяснява - свърши лугата - дай луга, дай пясък..."
Бойко Борисов пред bTV.

                                                              http://vpechatleniata.blogspot.com/

"...и да напъва жената да прави ремонти, той вика – чакай сега, криза е, нали виждаш, имаме 100 хиляди, продадохме нивата на баба или минава магистралата на Лили оттам, платиха ни сега парите – я да си седят на лихва".
Премиерът обяснява по време на правителството заседание на финансовия министър Симеон Дянков за потреблението и как всяко семейство си е сменило техниката, дограмата, колата и това било голямо потребление.

http://vpechatleniata.blogspot.com/

"Както аз, мисля, че прекрасно си върша работата и без първа дама и никъде не ми е потрябвала, в интерес на истината, така и той (Росен Плевнелиев) мисля, че ще се справи прекрасно."
Коментар на премиера в ефира на Нова телевизия относно липсата на съпругата на президента Росен Плевнелиев до него при публични събития.
http://vpechatleniata.blogspot.com/


"Пътищата са излизани, за ужас на опозицията."
Премиерът коментира работата на ангажираните със снегопочистването, след като пропътува разстоянието между София и Пазарджик.

http://vpechatleniata.blogspot.com/

"Всеки човек, който може да работи и да работи, трябва да бъде използван, колкото може повече време, за да допринася за обществено благо."
Това е заявил премиерът Бойко Борисов пред министрите на правителственото заседание във вторник, при обсъждането на точката за определяне на еднакъв размер на допълнителния платен годишен отпуск за работа при ненормиран работен ден.

http://vpechatleniata.blogspot.com/

„Моят дядо казваше, че да си намеря жена, с която като се ожениш, след това по същия начин с радост да можеш да се разведеш, да не ти прави скандали в обществото – това е същото и в една партия.“http://vpechatleniata.blogspot.com/
Премиерът в ефира на БНТ.

http://vpechatleniata.blogspot.com/

"Ще ви я подгреем, ще докараме калорифери тук. 22 години, да не говорим 40 преди това, не е пипано и днес му е дошло времето. Ние ще върнем накрая парите на Брюксел заради това, че ви било хладно."http://vpechatleniata.blogspot.com/
Премиерът не можел да чака пролетта, за да започнат археолозите разкопки по трасето на АМ "Струма".

http://vpechatleniata.blogspot.com/

"Намираме се в една мрачна сграда с мрачно минало и със светло бъдеще."
Премиерът коментира сградата, в която се помещава новосъздаденият Специализиран наказателен съд, в която до лятото на 2010 г. се помещаваше Държавна агенция "Национална сигурност".

http://vpechatleniata.blogspot.com/

„С голямата шкурка. Дянков ми е най-непослушен, но в същото време, ми е изключително ценен, важен и дет се вика, мога аз да му се скарам, друг не може, а Миро да не тича по тъча – а реформи."
Коментар на премиера по време на посещение в Бургас в отговор на въпроса дали са изгладили противоречията си между Симеон Дянков и Мирослав Найденов.



"Все едно, ако държавата е автомобил, какво са правили? От Mercedes взимат двигател, после взимат от Lada купе, гуми от Toyota и накрая се получава едно нищо. Това са направили, но са похарчили много пари."
Премиерът в ефира на БНТ.

http://vpechatleniata.blogspot.com/

„Вучката е във втора футболна младост. Чак коса почна да му расте."
Това каза премиерът Бойко Борисов в разгара на футболната среща между "Витоша" (Бистрица) и отбора на арабските дипломати.

http://vpechatleniata.blogspot.com/

„…Мислим и дай Боже, имаме възможност още малко да слезем надолу в ДДС".
Премиерът по време на заседанието на МС.

http://vpechatleniata.blogspot.com/

„Моите уважения към господин Шматко, пожелавам му весела Коледа и честита Нова година. Един лев няма да вземат за "Бургас-Александруполис".
Това каза премиерът, цитиран от БТА, относно изявлението на руския енергиен министър Сергей Шматко, че Русия ще изчисли разходите по проекта за строителство на петролопровода "Бургас-Александруполис" и ще ги представи за погасяване на българската страна, която неотдавна заяви, че прекратява участието си в проекта.

http://vpechatleniata.blogspot.com/

"По-добре да го вдигаш, отколкото да ти пада".
Коментар на премиера за кредитния рейтинг на България, който беше потвърден от международната рейтингова агенция S&P.

http://vpechatleniata.blogspot.com/

"Хайде, кмете, с плуване да беше дошъл..."
В присъствието на министър-председателя в МОСВ бяха подписани три договора за проекти по ОПОС. За церемонията премиерът подрани, а кметът на Балчик закъсня. Борисов се пошегува няколко пъти с отсъствието му. Извинението беше, че объркали пресечката.

http://vpechatleniata.blogspot.com/

"Който ходи на бар и без това за деня си е прецакал здравето - няма да си легне навреме, ще пие алкохол и да пуши няма да му дойде в повече".
Премиерът ще предложи забраната за тютюнопушене на обществени места, която трябва да бъде въведена от 1 юни 2012 година, да не важи за нощните заведения. Така се мотивира пред "Дарик радио".

http://vpechatleniata.blogspot.com/

"Немският министър на икономиката само пише на Дянков писмо: "Бъди любезен, незабавно плати 150 млн. евро." И Дянков му пише: "Ще бъда любезен в някой светъл ден, когато събера пари".http://vpechatleniata.blogspot.com/
Премиерът Бойко Борисов обяснява, цитиран от БНР, за кореспонденцията на правителството относно задълженията на БДЖ.

http://vpechatleniata.blogspot.com/

"Хората обичат да чуват, че ще има повече празници и по-малко делници и това е нормално – кое дете обича да го накараш да си учи уроците – никое. Всеки иска да си играе по-дълго, да почива по-дълго."
Коментар на премиера на годишната среща на бизнеса с правителството под надслов „Европа – презареждане“.

http://vpechatleniata.blogspot.com/

"Какво ще правят в София? Ще орат ли с тракторите или ще играят хоро и ръченица пак? В София кебапчета и пържоли няма. В София хората работят." http://vpechatleniata.blogspot.com/
Бойко Борисов коментира пред БНР намеренията на зърнопроизводителите да блокират София.http://vpechatleniata.blogspot.com/

http://vpechatleniata.blogspot.com/

"За "Футболист на годината" няма да проявя скромност! С гордост ще си взема наградата. То това с футбола е като красотата на жените и потентността на мъжете – никой не си признава, че е по-слаб".
Борисов в студиото на "Тази сутрин".

http://vpechatleniata.blogspot.com/

"Аз не съм пъдар, всеки ден да ме пита някой какво става, що жена му избягала, аз за моите лични проблеми, аз също имам лични проблеми, ама не съм се обърнал към никой да ми ги разрешава."
Думи на премиера в интервю в ефира на bTV.
http://vpechatleniata.blogspot.com/

"За всяко милионче, жива мръвка се откъсва от мене."
Думите на премиера са от заседанието на правителството в сряда.
http://vpechatleniata.blogspot.com/

"Всеки, който си е позволил да си вдига дълга, да се прави на добрия чичко или лелка в Европа, и да вдигне над 3-те процента дефицит, сега всички ние трябва да се събираме и да му помагаме."
Коментар на премиера в Министерски съвет по време на срещата с министър-председателя на Швеция Фредерик Райнфелд.

http://vpechatleniata.blogspot.com/

"Виждам България да направи своя пробив, тъй като има изключително добри специалисти - в резервните части на човека. Това е бъдещето."
Изказването на министър-председателя е от парламентарния контрол. То отразява визията на премиера за основните насоки в работата на кабинета до края на мандата.

http://vpechatleniata.blogspot.com/

"Г-н Мутафчиев, въобще не искам да влизам в диалог с Вас; Вашият кикот ми струва страшно много пари."
Премиерът Борисов по време на парламентарния контрол с реплика към депутата от Коалиция за България и бивш министър Петър Мутафчиев.


"Това е като човешкия организъм – една държава. Дали те боли малкият пръст на крака и може да се инфектира - може да си умреш, и от ухо може да умреш. Всеки орган за себе си е най-важният."
Това казва премиерът по време на заседанието на правителството на 31 октомври, на което се обсъжда Бюджет 2012, става ясно от стенограмата.

http://vpechatleniata.blogspot.com/

"Г-жа Янакиева (кмет на Перник - бел.ред.) си беше сложила снимки как се целува с мен. И правилно е направила жената."
Коментар на Бойко Борисов по време на пресконференцията в НДК след края на изборния ден.

http://vpechatleniata.blogspot.com/

"Знаех, че Марица е най-голямата река, но не знаех, че в нея плуват и делфини”.
Коментар на министър-председателя в Пловдив. Репликата на премиера е по повод заложеното построяване на делфинариум на пътен възел от предишното правителство.

http://vpechatleniata.blogspot.com/

"Дали Станишев ще го целува (Доган), дали Първанов, дали Калфин... Стефан Данаилов е определен - той няма да ходи да се целува. Ние никога не сме се целували."
Премиерът коментира в ефира на Нова телевизия думите на Ахмед Доган по време на пресконференциите след изборите в НДК, че ДПС ще иска една хубава целувка за подкрепата си за Ивайло Калфин за президент.http://vpechatleniata.blogspot.com/

http://vpechatleniata.blogspot.com/

"Нито рисувам добре, нито ми е важно да съм почетен член на Съюза на художниците”.
Коментар на премиера в ефира на Нова телевизия за въпроса със сградата на галерията на ул. „Шипка” в столицата и предложението да стане почетен член на Съюза на българските художници.http://vpechatleniata.blogspot.com/

http://vpechatleniata.blogspot.com/

"Българинът в ежедневието си не е много набожен, но когато дойдат празници, целият народ се стича към храмовете и като види един рушащ се храм и самочувствието му е такова."
Думи на премиера по време на привествието му при подписването на първите пет договора за реставрация на български църкви в Гранитна зала на Министерския съвет.

http://vpechatleniata.blogspot.com/

"Ама много ме е срам от това, което прави този човек (бел.ред. Стефан Данаилов). Това е точно приказката – на стари години да се омаскариш."
Премиерът по време на заседанието на МС на 19 октомври относно предизборния клип на Ивайло Калфин и Стефан Данаилов.

http://vpechatleniata.blogspot.com/

"Говорих с Ромпой, ще се опитат до 14 - 14:30 брюкселско време да приключат, да излетя, за да мога в 7 без 10 да съм в Банкя, за да гласувам".
Бойко Борисов обяснява, цитиран от Агенция "Фокус", как ще гласува в неделя (23 октомври), когато се провежда и срещата на лидерите на ЕС в Брюксел.

http://vpechatleniata.blogspot.com/

"Изпълнихме си задълженията и Господ даде слънце, защото снегът, не, че ни изненада. Всички може да видите октомври месец - листата са зелени, като не паднат листата, снегът натиска гората и чупи клони."
Коментар на премиера за влошената зимна обстановка и проблемите, които създаде падналият сняг в Северна България.

Впечатленията на Благо Цветанов - http://vpechatleniata.blogspot.com/

"Затова съм казал на министрите, че дори и "когато мислят на глас", след това се правят ужасни политически заключения".
Думите на премиера бяха по повод проектозакона за акцизите и данъчничте складове, публикуван на сайта на Министерството на финансите.

http://vpechatleniata.blogspot.com/

"Колко много ще се радват хората, че ще ги има тези обекти, ще си пият кафе и ще се обичат”.
Коментар на премиера, който ревизира строителството на Римския стадион в центъра на Пловдив.



"И мен ли ще ме разкрасят така, като престана да съм премиер."  http://vpechatleniata.blogspot.com/
Така се пошегува премиерът при срещата си с холивудската звезда Арнолд Шварценегер в киноцентър "Бояна", който се появи с драскотини по лицето, като заяви: "Това е част от ролята ми във филма, а не защото съм бил губернатор".http://vpechatleniata.blogspot.com/

http://vpechatleniata.blogspot.com/

"Всяка държава, която е закъсала и иска помощи, ако преведе пенсиите и заплатите такива, каквито са в България, веднага ще си оправи дефицита."http://vpechatleniata.blogspot.com/
Това предложи премиерът на страните, които решават в Люксембург финансови въпроси във връзка с проблемите в еврозоната по време на посещението си в Прага.

http://vpechatleniata.blogspot.com/

"Вежди Рашидов пък говори перфектен чешки. Ползвам го като преводач. Превежда ми с Ердоган, ще ми превежда и тук. Малко скъп ми излиза".
Коментар на премиера по време на посещението му в българското училище в Прага.

http://vpechatleniata.blogspot.com/

"И Станишев вика, че асфалтът не се яде. Но като има асфалт, има ядене."
Това каза премиерът в Прага на среща с българската общност.



"С това, което ви правя в момента - „Струма” – Дупница, Благоевград ще идват да пият кафе в центъра на София."http://vpechatleniata.blogspot.com/
Това каза премиерът, който присъства на началото на строителството на лот 1 на автомагистрала „Струма”.http://vpechatleniata.blogspot.com/

http://vpechatleniata.blogspot.com/

"Всеки ден зад мен остават по 30-40 км нови пътища, детски градини, пречиствателна станция - вчера. Който иска да руши, да го прави."http://vpechatleniata.blogspot.com/
Министър-председателят коментира напрежението сред ромското население в някои градове в страната след събитията в с. Катуница и при откриването в Димитровград на рехабилитирани пътни участъци на територията на Хасковска и на Кърджалийска област.

http://vpechatleniata.blogspot.com/

"Щях да го поканя Стефан Данаилов да дойде да седне на старите седалки в операта в Русе, та да го убоде нещо".
Бойко Борисов при откриването на Музея на социалистическото изкуство.

http://vpechatleniata.blogspot.com/

"Ако някой ден ГЕРБ се срамуват от мене след 100-200 години, нека да си кажат".
Бойко Борисов при откриването на Музея на социалистическото изкуство.

http://vpechatleniata.blogspot.com/

"Музеят на социалистическото изкуство се намира в прекрасна сграда и в прекрасен квартал, асфалтирано е, но не сме си платили. Януари, февруари, ако се наложи, ще си платим асфалта, но може и дотогава да ни го подарят, ще видиме."
Бойко Борисов при откриването на Музея на социалистическото изкуство.

http://vpechatleniata.blogspot.com/

"С костюми ходим само в сряда и петък - в Mинистерския съвет и парламента".
Бойко Борисов при откриването на линеен ускорител в УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив.

http://vpechatleniata.blogspot.com/

"Сега ЕВН работи много усилено част от енергията да се превръща, така да я наречем "студена енергия", която лятно време да се ползва като климатик от Пловдив".
Премиерът при откриването на нова когерационна мощност на "ЕВН Топлофикация" ЕАД в Пловдив.

http://vpechatleniata.blogspot.com/

"Аз ви казвам "бяло е", вие ми казвате - "не е черно, не е сиво, а бяло". Казвам ви да се стегнете и това, което направи Дончев, да е във всяко едно министерство".
Премиерът обяснява на министритезащо трябва да се въведе електронното правителство в страната по време на последното заседание на МС.

http://vpechatleniata.blogspot.com/

"Ето го как изглежда пътят - от 35 години не е пипан. В условията на криза - ние го правим. И то си остава тука – няма да го занеса нито в Баня, нито другаде. Остава тука и вие ще си карате по него."
Коментар на премиера, който даде старт на рехабилитацията на 107-километровата пътна отсечка от Шумен до Силистра. Церемонията се състоя в село Венец и на нея присъства тогавъшният министър на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев.

http://vpechatleniata.blogspot.com/

"Сега нека ние работим, а другите държави да си палят градовете и да си създават проблеми."
Премиерът коментира във Варна положението по света и у нас.

http://vpechatleniata.blogspot.com/

"По вашата логика аз не мога да се изхабя, Росен Плевнелиев не може, дайте да го закрием този пост тогава"
Бойко Борисов в отговор на въпрос дали не е грехота да се изхаби министър Плевнелиев като експерт, ако стане кандидат-президент на ГЕРБ

http://vpechatleniata.blogspot.com/

"Вече eврозоната трябва да се промени и да станат дисциплинирани и да си направят дефицитите такива, каквито са в България, и едва тогава бихме се присъедини към еврозоната"
Бойко Борисов отговаря на въпрос на bTV трябва ли България да се присъедини към еврозоната

http://vpechatleniata.blogspot.com/

"Какво ви казват еколозите: „Затворете пътя за Гърция и пътувайте с камили, с катъри”, това ли ви казват като се срещате с тях?"
Бойко Борисов по време на обсъждането в МС на строежа на четирилентов път през Кресна

http://vpechatleniata.blogspot.com/

Аз съм дялан камък. Където ме сложат, там.
Премиерът в интервю за предаването "Здравей, България" на "Нова телевизия", което се проведе на открито.

http://vpechatleniata.blogspot.com/

"Хайде де бе?! Демокрацията е да ме питате и мене, нали? Защо не ме питате дали искам да говоря с вас? Идете се наредете там и ще дойда".
Така се обърна към журналистите премиерът по време на първата копка на Лот 1 от АМ "Марица" днес край Чирпан, след като на няколко пъти отказва да отговори на техните въпроси.

http://vpechatleniata.blogspot.com/

"Аз, когато имаше инициатива за ден без мен, истински се надявам да има повече дни такива, защото това е уморително и за мене".
Премиерът обяснява пред журналистите интереса към него.

http://vpechatleniata.blogspot.com/

"След четири години ще си броим пилците".
Бойко Борисов по време на откриването на наскоро ремонтираното родилно отделение в Университетска АГ-болница "Майчин дом".

http://vpechatleniata.blogspot.com/

"Ако не ми беше мила държавата, щях да го оставя да стои като паметник на глупостта."
Премиерът Бойко Борисов в равносметката за двегодишното си управление, направена в ефира на ТВ7, коментира какво е направил предишният премиер Сергей Станишев.

http://vpechatleniata.blogspot.com/

"Ще се обединим поне мъжката част, че да вдигат рейтинга е по-добре, отколкото да ни го свалят".
Коментар на премиера след гласуването на вота на недоверие към правителството в парламента, във връзка с информацията, че рейтинговата агенция Moody’s е намалила с една степен оценката на дългосрочния дълг на Гърция.

http://vpechatleniata.blogspot.com/

"Крайно време е да спрем да се каним по коридорите да разговаряме като мъже, като жени..."
Премиерът в отговор на депутата от БСП Корнелия Нинова, която го прикани "да се разберат по мъжки".

http://vpechatleniata.blogspot.com/

"Много ми е жал, много ми е мъчно за Мартин Димитров."
Премиерът коментира заявената подкрепа на вота на недоверие от страна на Синята коалиция и позицията на лидера на СДС Мартин Димиторв.

http://vpechatleniata.blogspot.com/

"В тениса играем на сладолед, на пиле, на прасе."
Премиерът Бойко Борисов в отговор на обвинение от опозицията, че с дарената награда от кебапчета е правил предизборна агитация.

http://vpechatleniata.blogspot.com/

"Магистрала "Тракия" е като любимата жена - тя в момента се гримира."
Премиерът коментира до къде е стигнало изграждането на АМ "Тракия".



Коментари

Публикуване на коментар

Популярни публикации от блога

Глаголи от свършен и несвършен вид - раличаване

Каква е поуката от Смирненската стълба