Премиерът си бил позволил много...

     В последните няколко дни из медиите тече едно възмущение. Немалко журналисти се възмущават от това, че няма скандал около една случка. Всъщност - честно да ви кажа случката не е просто случка, а си е направо събитие.
      Това, което се случи е, че Бойко Борисов - министър-председател на република България - е наредил да се използва правителственият самолет за превозването на два футболни отбора от точка А до точка Б. Точка А е в единия край на България, точка Б - в другия.
     Това, от което се жалват журналистите и се опитват да "произведат" новина е, че няма обществен интерес и няма скандал около това събитие. Пак повтарям - събитието се изразява в това, че министър-председателят лично е разпоредил правителственият Еърбъс да превози два футболни отбора.
     Първата медия, която ни информира за това събитие е вестник "Преса". Лично аз гласувам голямо доверие на "Преса", защото още с появата си, медията даде знак за сериозна и коректна политика към обществото. Та - във вестник "Преса" от 15-и август 2012 г. четем следните редове:
"Правителственият „Еърбъс“ е докарал „Бистришките тигри“ на Бойко Борисов за мач във Варна. Мачът се е играл на стадион „Тича“ в морската столица, а със същия полет на Авиоотряд 28 са пристигнали и съперниците им от „Чавдар“ Етрополе. Причината за полета е била загуба на игра на карти от премиера, твърдят депутати от БСП.

Борисов обещал да изпълни едно желание на съперника си Емил Димитров - депутат от ГЕРБ. Победителят поискал отборът на Бойко да се срещне на стадион „Тича“ с „Чавдар“. "

Емил Димитров е почетен президент на отбора „Чавдар“ от Етрополе.

     Така. Това е събитието. Въпросът е друг. Какъв скандал трябва да има тук? Аз лично не виждам скандал. Аз виждам един човек, който заема длъжността министър-председател. Тоест българските гласоподаватели са го избрали (назначили) да управлява държавата така, както сметне за добре (съобразно политическите си виждания). Така е сметнал за добре - така е направил. Какво нередно има? Къде е скандалът, къде е сензацията? По-скандалното е, че г-н Борисов е паднал на карти.
Това е хиляди пъти по-скандално и дори не повярвах, когато го прочетох.

В Дойче Веле Я. Бояджиев пита и си отговаря:

"Възможно ли е правителствен самолет да вози два нискоразрядни футболни отбора за приятелски мач помежду им? В България – да. Понеже в единия отбор играе лично министър-председателят."

Текстът на господин Бояджиев завършва така:

"Навсякъде в света, към който и ние с гордост се причисляваме, тази случка би предизвикала грандиозен обществен скандал с непоправими последици за политическата кариера на участващите в нея. Но не и в България. Най-скандалното обаче е, че на тях дори не им минава през ума колко скандална е тя."

     Това да му е проблемът на господин Борисов -  играл е на карти, паднал е на карти, изгубил е баса и си е извикал самолета "все едно му е бащиния", както пише Бояджиев. Някои хора като Я. Бояджиев се учудват, че тази случка не е "предизвикала грандиозен обществен скандал с непоправими последици"...
     Ами вижте какво - говорите ми за случка и за скандал. "Случката" с комунистите които избиха над 30 хиляди души също не предизвика "грандиозен обществен скандал с непоправими последици". Тогава какво се учудвате? Когато комунистите избиваха хората скандал нямаше, че сега ли да има - за нещо толкова ничтожно!

     Прощавам му на премиера този полет със самолета. Ще му простя и още десет полета! Ако ще дори и химна да смени - пак ще му простя, защото виждам, че всяко негово действие е в полза на страната ни! Виждам, че неговите действия се ръководят от интереса на държавата. Обърнете внимание на думичката "виждам" в последните две изречения; не случайно думата е "виждам", а не "вярвам".
Защото разликата от това да вярваш до това да видиш е колкото от тук до Стокхолм!

П.С.: Никой министър-председател не трябва да пада на карти!

Коментари

Популярни публикации от блога

Глаголи от свършен и несвършен вид - раличаване

Каква е поуката от Смирненската стълба