Тенденциозни записки 4

В следващия месец (м. май) ще се проведат избори за евродепутати. Всичката българска полуграмотна измет се е кандидатирала да става €-депутат. Срам, не срам - това са нашите политици, макар че цялото политическо нещо у тях е просто едно службогонство, един кариеризъм. Нашите политици са просто кариеристи. И нашата политика привлича такива хора - кариеристи. Политици ли са, измет ли са - кой знае? Кой знае с какво нашият народ е заслужил такива политици...? Нали казват - "всеки народ заслужава своите политици"... Ако това е вярно толкова, колкото и убедително - то тогава какъв народ сме ние? (...) Случайно чух едно интервю с една независима кандидатка за евродепутатка - някаква си госпожа Евгения Банева, бизнесдама, казва че е. И тя казва така: "Аз съм готова - казва - и ортак с дявола да стана, само и само България да бъде добре позиционирана в Европа." Как да не останеш с отворена уста след такова патриотично изречение - България, позициониране, Европа, дяволи, ортаци... Господи, слез и си прибери вересиите!  (...) Не е страшно, че народът ни оглупява и се омалоумчва с всеки изминал ден все повече! Страшно е, че полит-елитът ни отдавна е оглупял. 

---

В страната ни е такъв хаос, че съвсем скоро тук ще се появи цяла плеяда от танцуващи звезди (по Ницше).

---

От националната статистика съобщиха, че населението на страната ни продължава да застарява. Преди няколко дни пък в доклад на ЦРУ (sic!) се появиха данни, че България е на шесто място (sic) в света по показателя "смъртност" (sic!) - като по същия този показател изпреварваме дори и Сомалия (sic!). Преди месеци пък излязоха други данни - че неграмотността сред населението расте главоломно. Миналата година или по-миналата пък бяхме в едно от първите места в света по "нещастност" сред населението.

Очевидно в България се случва нещо страшно!

---

Попаднах на следното заглавие на статия в медиите: Путин: Украйна извърши престъпление срещу собствения си народ (виж тук: http://btvnews.bg/article/svetut/ukraina-mezhdu-rusiya-i-zapada-58.html). Какво значи Украйна извърши престъпление срещу народа си? Ами - хванете я тази Украйна, арестувайте я, заведете я в съда, после я пъхнете зад решетките и да не допуска престъпления срещу народа си. Или не става така? Ами не става така! Щото - не е ли едно и също нещо Украйна и Украински народ? Или украинските граждани живеят в някаква територия, наречена Украйна и тази територия извършва престъпления срещу тези граждани? Коя е Украйна и Кой е украинският народ? Кой е Путин? Я не панимаю!

---

Впрочем - съществува сайт, посветен на азиатското бъдеще на страната ни - казва се "Евразийска България" и може да бъде открит на адрес http://bgeurasia.org/ . Засега сайтът е двуезичен - на български и руски език. Сайтът може да се похвали с тематично еднообразие и монотонност - темите, засегнати в текстовете кръжат около това:

- колко полезно за страната ни би било да членува в Азиатския, пардон, в Евразийския съюз (т.е. в съюз със страни като Казахстан, Таджикистан, Узбекистан и други подобни)

- колко вредно е да членуваме в упадъчен съюз със страни като Германия, Франция, Великобритания и други подобни.

Коментари

Популярни публикации от блога

Глаголи от свършен и несвършен вид - раличаване

Каква е поуката от Смирненската стълба