Тенденциозни записки 5

Отдавна не съм писал тенденциозни записки, а те какво са - няколко самотно хвърчащи изречения, събрани на едно място.

-

Ако всичко стане по план, то след 10 години ще съм: План 'А' - милионер; План 'Б' - доктор по литература; план 'В' -партиен председател. Но какви са тия планове - всъщност още утре може да ме блъсне кола: може да се случи всичко.

-

Все по-често напоследък у медиите се срещат заглавия, подобни на това: "ШОК И УЖАС! ДНЕС Е СРЯДА!!! (ВИДЕО 18+)" Странно, нали?

-

Актуален списък на руските братя: венецуелци, сирийци, кавказци, таджики и казахи, сомалиици и иранци, арменци, беларуси, киргизи и прочие и прочие. Славянско ли е братството, православно ли е, какво е: кое е онова, което обединява изброените национални идентичности? Отговорът е лесно достижим: цивилизационната изостаналост. Но тя основание ли е за братско обединение? Явно да.

-

В Русия президентът има право на безплатно пътуване в обществения транспорт, безплатен достъп до обществените тоалетни и безплатно погребение. Неизбежен е въпросът - кога най-сетне руският президент Владимир Путин ще се възползва от правата си?

-

Случайно видях, че по ТВ след рекламата "Как да се преборим с болките в простатата", вече има и реклама на средство против вагиналната сухота. Рекламите стават все по-задълбочени в анатомично отношение. Кофти ситуация. Но онези, които гледат ТВ, заслужават много повече от това.

-

Една виртуална приятелка (@MariyanaRahkova в туитър) сподели следната фундаментална мисъл: "В живота можеш да се разхождаш по два начина - с ръка на сърцето или с ръка на очите. Изборът е твой..." Подкрепям казаното и гарантирам, че то е истинно. Всеки от нас сам избира къде да сложи ръката си - ако я сложим на сърцето си, ще живеем достойно, но ако я сложим на очите си - тогава нашият живот ще е мизерен и срамен, гнусен и покварен; тогава уличните кучета ще бъдат по-достойни образци за подражание от самите нас! Много може да се каже по тая тема, но не тук и не сега.

-

 

Коментари

Популярни публикации от блога

Глаголи от свършен и несвършен вид - раличаване

Каква е поуката от Смирненската стълба