Тенденциозни записки 15

"Отказват да се интегрират." Към кое да се интегрират? Към интеграла ли?
-
Добре подредено общество = утопия = мравуняк
-
Някой чувал ли е за олимпийски или световен шампион по плуване в проруска Куба? Ако не е - то е щото всички кубинци, които могат да плуват са в САЩ....
-
"И снимки в профил и в анфас се губят сред архива." -из "Изчезват най-достойните сред нас", Евгений Петропавловски
-
Avi Dorostoll: "Трябва наистина да осъзнаете, че постигайки целите си, вие допринасяте за общото ниво на човешко щастие и помагате на другите да успеят."
-
Само хедонистите умират щастливи.
-
Април, 2014 г. На Монумента на окупационната червена армия (МОЧА) , наричан още ПСА, някой написал "Демонтаж". 48 часа по-късно дъртата провинциална курва Нешка Робева проклина извършителите от ефира на БТВ.
-
"Цветето на комунизма вирее на бедни почви, но за сметка на това е месоядно." (Николай Милев)
-
Станаха 29 години от инцидента в Руската АЕЦ "Чернобил". За добро или лошо някои архиви все още пазят тези думи: “Поради важността на този източник на енергия светът може да понася всяка година по една злополука с размера на Чернобилската” – Ханс Бликс, Генерален секретар на Международна Агенция за атомна енергия (МААЕ), Le Monde, 28.08.1986 година
-
По случай 100 години от избиването на 1,5 милиона арменци в Османската империя през 1915 г., Европейският съюз нарече това действие "геноцид". В България парламентът ни (чрез официална декларация) отказа да нарече това геноцид, нарече го "масово изтребление". Реакцията на турския премиер: Последните страни, които трябва да говорят за геноцид, са Германия, Русия и Франция – посочи Ердоган и ги призова "да изчистят петната от тяхната собствена история".
-
Ако си мислите, че традициите на манифестациите са умряли, лъжете се. Манифестациите днес не са това, което са били. Те са митинги. "Да на България в НАТО" е име на митинг, провел се на 27-ми април пред Президентството.
-
Новини от света: «Если жена отказывает в близости мужу, он может применить силу и изнасиловать её». Как сообщает BAKU.WS со ссылкой на Qafqazinfo, об этом заявил муфтий Малайзии Харуссани Закария в своей новой фетве. Это заявление послужило темой для многочисленных возмущений со стороны европейских СМИ. «В супружестве нет понятия изнасилования. Это ложь, придуманная европейцами. Почему мы должны придерживаться этой лжи? Если женщина не желает близости с мужем, он может применить силу и изнасиловать её. Если понадобится, они могут заняться сексом даже верхом на верблюде», - заявил муфтий.
-
Новини от България. Комисията по досиетата изтупа от архива информация, твърдяща, че като агент Велизар Енчев донасял за съпругата и студентите си. Тоест - правил е доноси, доносничил е. За студентите - иди-дойди, но за съпругата си...!? Ето тук е извращението на социализма, на комунизма и изобщо на всички варианти на претендиращите за добре уредени обществени строеве (виж "1984", "Ние" и други). Да доносничиш за съпругата си - това е да доносничиш за най-интимната част от обкръжението си. До къде ли би стигнала бруталността, ако не беше 1989-та година? Може би да доносничиш за себе си? Впрочем - съвременните мрежи за микроблогинг (туитър, фейсбук и прочие) не са ли именно едно такова доносничене? Та от информацията, която споделяме там може да се направи добър "граждански профил" (току-що ми хрумна този термин) на всеки един от нас.
-

[caption id="attachment_1022" align="alignnone" width="540"]Иванка Курвоазие Снимка: Иванка Курвоазие[/caption]

-

[caption id="attachment_1021" align="alignnone" width="480"]Източник: Тони Филипов, д-р Вежди Рашидов в прегръдките на Карамански. Източник: Тони Филипов, д-р[/caption]

-

[caption id="attachment_1020" align="alignnone" width="512"]Делян Пеевски Делян Пеевски. Източник на снимката: неизвестен[/caption]

Коментари

Популярни публикации от блога

Глаголи от свършен и несвършен вид - раличаване

Каква е поуката от Смирненската стълба