Агент на Държавна Сигурност се гласи за кмет на Велико Търново

На 26 юни 2015 г. в kmeta.bg, порталът на българските общини, се появи интервю, чието заглавие е „Проф. Пламен Легкоступ: Вероятно ще бъдa издигнат за кмет на Велико Търново“. Въпросното интервю е сортирано в категорията „Кмет на месеца“, макар че въпросният професор към настоящия момент не е нито кмет, нито кандидат за кмет.

В спонсорирана връзка това интервю се появява във фейсбук чрез страница, носеща името Пламен Легкоступ.

Ето какво казва професорът, чието фамилно име напомня израза „Леката стъпка“ по въпроса за собствената си кандидатура:

Хората, които ме познават са наясно, че случайни неща не правя. Ако преценя, че нямам шанс да бъда избран, естествено, че няма да се кандидатирам. Преди време бях споделил на шега, че вероятността да се кандидатирам е 58%. Към днешна дата шансът да се съглася да бъде издигната моята кандидатура е по-голям; с малко, но със сигурност повече, отколкото преди. Все пак има време до тогава. (...) Няма да крия, че с няколко политически сили сме обсъждали да бъда издигнат от тяхно име, но за момента не искам да разкривам кои са те. Има друг вариант, определена коалиция да подкрепи моята кандидатура. Третият вариант е зад мен да застане инициативен комитет и да участвам като независим кандидат, пък да бъда подкрепен от няколко други политически сили. До края на юли може би нещата ще се изяснят окончателно. Аз съм в общи линии известна фигура във Велико Търново и региона и неслучайно винаги ме слагат за кандидат кмет. Споделям това не заради друго, а заради факта, че мога да привлека гласове от всички партии и от много хора, които се колебаят за кого да дадат гласа си.“

Той може да привлече гласове от всички партии. Чухте ли това, партийци? Страхувайте се от него! Той случайни неща не прави. Обсъждал е с няколко политически сили издигането си (вероятно с всички на местно ниво). Но все още пред него има много варианти...

Вероятно ще направи още една визита някъде из Азия – както тази в Башкирия, където беше на посещение в завод за руска водка. Информация и фотографии от тази негова визита доскоро се вихреха из интернет-пространството, но същите внезапно изчезнаха. (?!)

И в крайна сметка:

Господин Легкоступ, вие сте неморален човек и за вас липсва добра репутация в града, каквато се изисква, за да бъдете избран на подобен пост. Учудвам се, че в продължение на два мандата успяхте да се задържите на ректорския пост - но имайки предвид обстоятелството на особената изостаналост на образователната система в страната ни, не се учудвам изобщо. Нали не си мислите, че гражданите на Велико Търново ще изберат за кмет агент на Държавна Сигурност (ДС) Пламен Легкоступ с псевдоним Оазис?

news_129_303164640PLAMEN_LEGKOSTUP-KLUB

Снимка: http://radiovelikotarnovo.com

Коментари

Популярни публикации от блога

Глаголи от свършен и несвършен вид - раличаване

Каква е поуката от Смирненската стълба