Десни депутати се самообвиняват за избора на омбудсман Манолова

Два поста във фейсбук на една и съща тема:

  • Цвета Караянчева · ГЕРБ · 30 юли 2015, по обяд:


„Честито” на унижените и оскърбените, но не по Достоевски, а по Мая Манолова – новият омбудсман на Р България, избран от нямото, съзаклятническо мнозинство на БСП, ДПС, АБВ, Патриотичен фронт и гарнитура от Реформатори. Единствено парламентарната група на ГЕРБ гласува срещу това флагманът на мнимата афера „Костинброд” да е обществен защитник на българските граждани. Не сме простили, Мая!. Не сме преглътнали, че ти дължим година и половина политическо безвремие, улични протести, затворени врати в Европа и модела кой. Fundamentum est iustitiae fides - основа на справедливостта е доверието, казват древните римляни. Как ще въздаваш справедливост без доверие, Мая?!

  • Мартин Димитров · РБ · 30 юли 2015, привечер:


Истината за избора между Константин Пенчев и Мая Манолова
Когато стартира процедурата за избор на Омбудсман, очаквах Константин Пенчев да бъде предложен от цялата управляваща коалиция. Моето впечатление за него е за честен и принципен човек. Той първи заговори за необходимостта от съдебна реформа и за метастази например. С наближаване на крайния срок за номинации, усетих, че има опасност Мая Манолова да остане единствен кандидат и да спечели служебно. Заедно с Петър Славов организирахме бързи срещи с Радан Кънев и Найден Зеленогорски и издигнахме кандидатурата на Пенчев. Говорих и помолих познати от различни групи да го подкрепят. Например помолих Методи Андреев и Делян Добрев да помогнат с гласове от ГЕРБ. Говорих с Валери Симеонов няколко пъти и т.н.
При това положение всички останали партии, които не са издигнали кандидати и не са имали намерение да издигнат, са се готвили през цялото време да изберат Мая Манолова. Не стига, че ние издигнахме кандидат и се борихме за него, а сега ни обвиняват от ГЕРБ, че не сме гласували достатъчно?! Защо ГЕРБ не издигнаха кандидат? Ние единствени се борихме да няма служебна победа за Манолова и да има състезание и направихме колкото зависеше от нас за победа на Пенчев. Стига празни приказки, спекулации и двойни стандарти, нека си казваме истината честно в очи! Който има уши да чуе и който иска да разбере!

[caption id="attachment_1250" align="alignnone" width="300"]MaManolova Източник на изображението: kliuki.bg[/caption]




По темата:

Омбудсман Манолова, добър ден!

Коментари

Популярни публикации от блога

Глаголи от свършен и несвършен вид - раличаване

Каква е поуката от Смирненската стълба