Веселин Марешки - визитка

Веселин Марешки е български политик и предприемач.

Завършва основното си образование в Математическа гимназия „Д-р Петър Берон“. Следва 3 години Москва, след които се връща в България, за да се дипломира в Технически университет - Варна.

В периода между 1991 и 1992 година навлиза в изключително слаборазвития тогава пазар на лекарства в България. Към средата на 2012 г. е собственик на аптеки в повечето големи градове на България. Притежава дялове в 46 компании с разнородна дейност, вкл. на 2 фирми за търговия с фармацевтични и козметични стоки и на 98 % в трета фармацевтична компания – „Юникомс фарма“. Притежава и веригата бензиностанции ВМ петролиум.


Появата на името му в някой бизнес се свързва най-често с типичния за него дискаунт стил - качествени стоки на доста по-ниски цени от конкуренцията. В последните няколко месеца с "VM Petroleum", Марешки направи истинска революция с цените на горивата, успявайки да поддържа нива от 25-30 стотинки под останалите участници в този сектор на икономиката. Твърди, че богатството му възлиза на около 500 милиона лева.
Женен, с две деца.

Веселин Марешки


Източник: Институт за свободен капитализъм "Атлас"

Коментари

Популярни публикации от блога

Глаголи от свършен и несвършен вид - раличаване

Каква е поуката от Смирненската стълба