Блогът на Павлина

         Блогът на Павлина (http://pavlinav.wordpress.com/)е блог за българския език. Е, това е съвсем нормално - все пак Павлина е филолог. И като филолог, Павлина се вълнува от най-различни въпроси отнасящи се до българския език. Интересното на блогът на Павлина е това, че нещата, които се публикуват в него са все актуални и интересни. Тези неща се представят на достъпен език и всеки, които има колебания относно някое правило или някое изключение на правило може да отвори блога и да прочете това-онова. :)
         Безспорно приносът на блога е голям, да не кажа огромен. Статиите (или постовете) в него са изключително информативни (есенциални) и не са кой знае колко разгърнати. Това последното - не са разгърнати - е от голямо значение за съвремието ни. Именно тази неразгърнатост привлича и приковава вниманието на читателите. Споменах някъде думата "есенциален" - това ще рече, че същността, същината на информацията е съсредоточена в такъв обем текст, какъвто може да бъде лишен от словоизлишество. Това е важно. Особено за нашето време.
         Блогът на Павлина е не просто блог. За някои писаното в този блог може да бъде популярна литература, но не и за други. По-младите филолози, студентстващите филолози като мен гледат на този блог като на своеобразен справочник и като нещо неизбежно в подготовката и развитието на един филолог. Но... какво говоря? Какво е справочник - това е книга със специализирана информация по дадени въпроси. Не - не ще да е блогът на Павлина такава книга. Тук информацията не е само специализирана . Тя е и актуална. От тази гледна точка Блогът на Павлина е трибуна на филологическата мисъл. Желая на всички блогове, които са ориентирани към филологията да добият подобна популярност, която наистина е завидна!

Коментари

Популярни публикации от блога

Глаголи от свършен и несвършен вид - раличаване

Каква е поуката от Смирненската стълба