Тенденциозни записки 19

От безизвестен автор:

Англичаните организирали Конкурс за най-кратък разказ. Условието било, в разказа да се споменава кралицата, Бог, секс и някаква мистерия. Ето разказът, спечелил Конкурса:

"О Боже! - възкликна кралицата. - Бременна съм. От кого ли?"




Един виц:

Вървял един пиян руски войник из центъра на Москва, през 30-те години на XX век, по време на Сталинските репресии и скандирал:

- Смърт на мустакатият диктатор! Смърт на мустакатия диктатор!

Чул го един следовател, капитан от НКВД, хванал го и за да се натегне, директно го закарал при Сталин и му обяснил какво скандира този войник.

Сталин дръпнал от лулата си и попитал войника:

- Товарищ солдат, вы кого имеете предвид?

Войникът, като знае какво го чака, от страх изтрезнял и веднага съобразително отговорил:

- Я имею предвид Хитлера.

Тогава вожда се обърнал към капитана и сухо го попитал:

- А вы, товарищ капитан, кого имели предвид?!?




На Хана Монтана старото име е Хана Михайловград. А още по-старото - Хана Кутловица.




А сега - по-сериозно:

Над 3 милиона българи са трудово заети. Това стана ясно от наскоро публикувани данни от институциите.

Съществуват, обаче, съмнения за точния брой български граждани. И тези съмнения са от няколко години.




Сондажите за нефт и газ в българската част на Черно море започват през февруари, съобщи във Варна премиерът Бойко Борисов тези дни. Ето на това му се казва добра новина!




В държавицата ни се случиха много неща в последно време. Но да се коментират злободневните политически новини е излишно.

Ние сме космополити, граждани на света: и поради тая причина по равно се интересуваме както от случилото се в София, така и от новостите в Берлин, Брюксел, Париж, Лондон, Москва и т.н....




България е прекрасно място, но... не заслужаваме ли нещо по-добро?




Сайтът WEBStage.bg пусна публикация с интересни реплики/диалози, в които главен участник е големият мъж Уинстън Чърчил. Публикацията е достъпна на този адрес: http://webstage.bg/li-ri-chni-otkloneniya/1935-uinstan-charchil-za-razkopchanite-pantaloni-kamilite-alkohola-i-rechite.html. Та ето една интересна ситуация с Чърчил. Цитирам буквално от сайта:

Чърчил посещава Ричмънд, Вирджиния, където се открива негов паметник. Една дама рубенсов тип, се приближава до него и му изчуруликва: „Сър, искам да знаете, че станах в ранни зори и карах над 100 мили, за да присъствам на откриването на бюста ви!"

Разглеждайки нейните щедри форми, Чърчил отговоря: „Госпожо, аз искам да знаете, че с голяма радост бих ви върнал жеста!"




Не мога да пропусна и една публикация от сайта v-razgovor.com ( Достъпна е на този адрес: http://www.v-razgovor.com/Web/Articles/ReadingPage.aspx?cat=200&art=84). Публикацията прави паралел между една литературна антиутопия („451 по Фаренхайт”) и съвремието ни. Копирам съдържанието ѝ:

“— Как са децата ви, мисис Фелпс? — попита той.

— Знаете, че нямам деца! И бог е свидетел, че ако човек е нормален, не би имал деца! — възкликна мисис Фелпс, без да знае защо всъщност му се сърди.

— Не съм съгласна с вас — обади се мисис Бауълс. — Аз вече имам две деца, и двете чрез цезарово сечение. Няма смисъл заради едно бебе да минаваш през цялата агония. Две сечения — и готово, въпросът е разрешен. (…)

— Операции или не, децата съсипват; вие сте луда — каза мисис Фелпс.

— Ами! Аз тиквам децата в училище и там си стоят девет дни от десет. Търпя ги някак, когато си идват вкъщи три дни в месеца; не е чак толкова трудно. Натикваш ги в телевизионната гостна и завърташ копчето.”

Бел. ред.  Над 40% от българките раждат със секцио, отчетоха през август 2015 г. неправителствени организации. Успоредно с това плановете на министерството на образованието предвиждат все по-увеличаващ се престой на децата в училище – нарастват часовете за занималня, целодневното обучение се разширява във все по-горни класове. Всичко това, разбира се, се случва не само в България.

-

Коментари

Популярни публикации от блога

Глаголи от свършен и несвършен вид - раличаване

Каква е поуката от Смирненската стълба