Зачестилите убийства в България от началото на 2016-та год.

Току-що от познати научих, че от БТВ са цитирали един от коментарите ми по повод бруталното убийство на 18-годишното момче във Враца.

Иска ми се да разгърна повече информацията около тези зачестяващи убийства, случващи се почти ежедневно около нас - в тази 7-милионна България.

Зачестяват убийствата в нашата страна, дами и господа. Освен това те стават все по-показни, демонстративни.

Преди два дни, на 14 януари бе пребит журналист от Поморие. Пострадалият е със счупен нос, отоци по лицето и тялото, рани в областта на главата, комоцио. Няколко дни преди това - на 12 януари по обяд - момче на 18 години беше пребито до смърт в центъра на Враца. Оказва се, че убийството е станало пред очите на 38 волни и неволни свидетели, като нито един от тях не се е свързал с полицията по това време, а четирима са снимали с камерите на телефоните си процеса на убиване (!) . Три дена преди това - на 9 януари - в София бе застрелян бизнесменът Александър Антов (два куршума в главата и няколко изстрела в тялото му). В същата седмица беше извършено и друго показно убийство.

Някой от вас сигурен ли е, че ще доживее до пенсия?

В официалните изявления на някои български институции все по-често взе да се среща изречението "Нанасяне на лека телесна повреда довела до смърт по непредпазливост." (?!?!) Това словосъчетание някак си прозвучава като апотеоз на неслучилата се съдебна реформа в България.

С всеки изминал ден нараства вероятността средностатистическия българин да стане жертва на показно убийство. ‪Това са факти‬те. Всичко друго е маловажно и второстепенно.

Коментари

Популярни публикации от блога

Глаголи от свършен и несвършен вид - раличаване

Каква е поуката от Смирненската стълба