5 извода, които трябва да си направим от пандемията през 2020 г.

1. Цената на живота не е висока. Но цената на начина на живот е висока. 

Предполагам, че вече сте стигнали до извода, че в условията на пандемия повечето от нас губят отенъци от начина си на живот, а целта за това е да запазим самия си живот. Компромисите от сорта на това да вечеряме вкъщи, вместо на ресторант - не са от съществено значение с оглед на рисковете от заразяване с коронавируса...

2. Лекарите и медицинските специалисти заслужават уважение. 

Именно работещите в здравната система би следвало да получават достойно заплащане и уважение. Пандемичната криза от 2020 година изкара този факт под прожекторите на общественото внимание. Тези хора следва да получават добри заплати и обществени облаги с оглед на това да вършат работата си спокойно, без материални притеснения или лични финансови затруднения.

3. Не приемайте нищо за даденост. 

Нон-стоп работеща икономика? Непрекъснат достъп до паркове и други обществени места? Свободно движение на хора, стоки и капитали? Сигурна работа?
Много хора по света се разделиха с неща, за които не са и предполагали, че могат да бъдат извън живота им.

4. Бели пари за черни дни. 

Много хора загубиха работата си в следствие на COVID-19. Ненавременните мерки на правителствата по света ги обричат на мизерно съществуване. Единственият начин за превенция от финансов фалит е да имате спестени пари.

5. Емоционална връзка с близките. 

Единственото нещо, което би могло да предотврати психологическата разруха на всеки един от нас е именно емоционалната връзка с хората, които познаваме. Във времена като тези е важно да имаш близки, с които да споделяш мислите си и взаимно да се подкрепяте.

Коментари

Популярни публикации от блога

Глаголи от свършен и несвършен вид - раличаване

Каква е поуката от Смирненската стълба