Доверието към Продължаваме Промяната издава жажда за оптимизъм

Политически проект на няколко месеца взе по-висок резултат на парламентарни избори, отколкото дългогодишно съществуващи партии. 

На третите избори за НС през 2021 г. българите от всички спектри на полит. живот се довериха на политическото образование на Кирил Петков и Асен Василев - "Продължаваме промяната". 

Стремежът очевидно е към откъсване от предишния модел на управление, при който партията ГЕРБ трудно прикриваше вертикалните корупционни структури. След протестите от 2020-година дори сестринските партии на ГЕРБ в Европейския Парламент - дори и на тях им беше трудно да си затворят очите за случващото се в България. 

Благодарение на типичното за българския народ неразбирателство по всякакви въпроси (Виж това: РАЗМНОЖАВАНЕ ЧРЕЗ ДЕЛЕНЕ:  https://youtu.be/MX04f_VYdl0 ) редовно правителство не можа да се състави, та надеждите на българина (поне тия българия, които са загрижени) са да се състави едва сега - в края на 2020-г. благодарение на тези симпатични и интелигентни, а също и усмихнати млади момчета, завършили Харвард - Кирил и Асен. 

Нека припомним, че тия двамата бяха министри в първото за тази година служебно правителство, назначено от президента Румен Радев. В последствие обаче те бяха прозрачни пред обществото и коректни към сънародниците си и показаха нередности, за чието съществуване всички знаем, но пък изобщо не говорим за това. Общественото доверие към тях скочи, наближиха избори и хората започнаха да се интересуват - Нама ли как да гласуваме за служебното правителство? Е - очевидно има как поне за част от него. 

Оптимизмът е налице. 

Хората, които са с някаква обществена загриженост у нас - изпитват едно удовлетворение, защото хем няма да гледат как тяхната собствена партия се мъчи да управлява, хем ще понаучат едно-друго за това как се случват нещата. 

__________________________________

Аз съм Благовест Цветанов и това е текст, написан на един дъх - 17 ноември 2021 г. 

Последвайте ме: 

facebook: https://www.facebook.com/blagovest.cvetanov

twitter: https://twitter.com/BlagoCvetanov

Коментари

Популярни публикации от блога

Глаголи от свършен и несвършен вид - раличаване

Каква е поуката от Смирненската стълба